‘De Nederlandse arbeidsvoorwaarden zijn sellers voor Chinezen’

by CRTV

19 jaar geleden maakte ik twee maanden back pack reis met Jeroen Pynenburg door China.

19 jaar geleden maakte ik twee maanden back pack reis met Jeroen Pynenburg door China.

Verslaggever John-Boy Vossen is helemaal idolaat van China. In China door de bril van een ander gaat hij in gesprek met andere Nederlanders die een passie hebben voor het Hemelse Rijk. In deel 4 van deze serie spreekt hij met Floor Nobels, die sinds ruim een jaar in China werkt als social media-expert en recruitment-specialist op het gebied van IT en marketing. “Ik blijf de Chinezen feedback op hun cv geven op mijn manier.”

Tekst John-Boy Vossen
Foto’s Floor Nobels

Bijna, verontschuldigt Floor zich, had ze onze afspraak moeten verplaatsen. Ze is momenteel enkele weken in Nederland en wilde die tijd onder andere gebruiken om haar paspoort te vernieuwen. Daar ging echter iets mis. “Normaal worden in je oude paspoort gaten gemaakt om hem ongeldig te maken. Toen ik mijn paspoort inleverde, benadrukte ik nog dat mijn China-visum niet doorboord mocht worden. En wat denk je dat toch gebeurde? Juist… Nu ben ik dus druk bezig om dit probleem op te lossen.”

BNR-uitzending

BNR-uitzending

Naast dit ongemak, staat haar agenda in de weken dat ze terug is in haar moederland ook nog eens bomvol afspraken. Zo is ze onder meer te gast bij BNR radio om te praten over welke kansen er nog liggen in China voor de Nederlandse arbeidsmarkt. En ze heeft een afspraak met ondergetekende om te praten over haar China-avontuur. “Al die nieuwe en drukke dingen maken het leven zo spannend. Vandaar dat ik besloot om onze afspraak niet te verzetten,” vertelt Floor.

BNR-event over China.

BNR-event over China.

Loopbaan in het Oosten
En dus zit ze deze maandagavond via Skype te vertellen over haar loopbaan in het Oosten. Dat ze bijvoorbeeld vorig jaar juli met haar gezin – man en twee kinderen – besloot om naar Shenzhen (een miljoenenstad gelegen aan de grens met Hong Kong in de provincie Guangdong, in het zuiden van China) te verhuizen om vanuit daar te werken met haar eigen bedrijf ‘Zhong Recruitment’.

Always online aan het werk. Hier vanuit een hotelkamer.

Always online aan het werk. Hier vanuit een hotelkamer.

Floor: “Mijn uitgangspunt was: het is heel moeilijk om IT’ers te werven in Nederland, maar er is een overschot in China. Samen met een Chinese zakenpartner heb ik dit bedrijf opgezet in Shenzhen – het Silicon Valley van China – om Chinese IT’ers te werven voor Westerse bedrijven. Opmerkelijk is daarnaast dat er vanuit Nederlandse multinationals enorm veel vraag is naar Chinese marketeers met kennis van WeChat (een Chinees social medium dat een mix is tussen sms, Twitter, Facebook, Skype en Instagram, red.). We vormen hierbij een hecht team: hij brengt kennis van de Chinese taal en cultuur in en ik ben meer bezig met onze campagne en kijk kritischer naar de geleverde profielen van de aangeboden IT’ers.”

QR-code WeChat van Floor Nobels

QR-code WeChat van Floor Nobels

Ook vertelt ze over haar andere bedrijf – Worklife Recruitment – dat ze sinds 2010 vanuit Nederland, en nu dus ruim een jaar vanuit China, bestiert. “In Nederland weet ik hoe ik social media moet inzetten om de juiste doelgroep te bereiken. In China zijn de meeste onbereikbaar, behalve LinkedIn. Dat intrigeerde mij. Ik heb daarom mijn social media-ervaring gebruikt en ben helemaal in WeChat gedoken.”

Feedback geven

Chinese spreekbeurt aan Shenzhen University. Ik heb vier maanden intensieve taalles gehad.

Chinese spreekbeurt aan Shenzhen University. Ik heb vier maanden intensieve taalles gehad.

Ze besloot daarnaast de Chinese taal te leren, zodat ze de Chinezen beter kon leren begrijpen. Al deze kennis gebruikt Floor om haar klanten aan een baan te helpen. Dit doet ze onder andere door gesprekken in het Engels te voeren via Skype. Floor: “Daarbij geef ik ze feedback op mijn manier. Chinezen zijn bijvoorbeeld heel erg gewend om eerst een lange opsomming te geven van wat ze kunnen. Ik wil echter de persoon leren kennen. Waar gaat hun hart echt sneller van kloppen? Wat maakt de persoon zo uniek? Op die manier kan ik sneller een baan vinden waar ze echt gelukkig van worden.”

Deze werkmethode – waarbij de dialoog centraal staat – zijn de Chinezen totaal niet gewend. Ook haar Chinese zakenpartner fronste in het begin zijn wenkbrauwen. Al snel zag hij echter de meerwaarde in van deze methode. En niet alleen hij. Ook een gerenommeerd Chinees bedrijf nam contact op met Floor. Dit bedrijf wil zich richten op het Westen en zoekt daarom Westers talent.

“In het begin wilde ik mij focussen op het vinden van Chinezen voor de Westerse markt,” vertelt ze, “maar het is een grote uitdaging om dit de andere kant op te doen. China heeft een enorme potentie. Daarnaast ligt het land op het gebied van recruitment twintig jaar achter bij ons. In China schakelen ze vijftien bedrijven in, in de hoop dat er één goede kandidaat bij zit. Zo werk ik absoluut niet. Ik kan van mezelf zeggen dat ik heel gedegen werk en alleen maar goede kandidaten aanbied. Dat is mijn unique selling point. Daarom denk ik erover na om die uitdaging aan te gaan en Westerse werkkrachten aan Chinese bedrijven te koppelen.”

Verschillen tussen Nederlandse en Chinese bedrijven
Door haar werk in China heeft ze de afgelopen maanden de verschillen ondervonden tussen Nederlandse en Chinese bedrijven. Neem bijvoorbeeld het geven van feedback: Waar het in ons kikkerlandje soms vrij lang duurt voordat deze feedback wordt teruggekoppeld, spant China de kroon. Doordat ze daar nog meer eisen stellen aan kandidaten én vaak meerdere personen de kandidaten moeten goedkeuren, duurt het vinden van een match vaak behoorlijk lang.

Floor: “Daarnaast zijn de arbeidsvoorwaarden heel anders. Chinezen kunnen bijvoorbeeld hun oren niet geloven als ik ze vertel dat wij hier 24 vakantiedagen hebben. Om nog maar niet te spreken over dat jij je hier ziek mag melden, thuis mag werken en dat om 17.00 uur naar huis mag gaan. Die voorwaarden zijn sellers voor Nederland. Deze arbeidsvoorwaarden zeggen by the way ook wat over hoe verwend wij Nederlanders zijn op dat gebied.”

Terugkeer naar Nederland
Het gaat dus goed met Floor en haar bedrijven. En ook haar gezin vindt het leven in Shenzhen comfortabel. Ze hebben met elkaar de afspraak gemaakt dat ze het avontuur per half jaar bekijken. Als het goed gaat en iedereen heeft het nog naar zijn zin, blijven ze in China. Komt daar verandering in, pakken ze even snel weer hun koffers om terug te keren naar Nederland.

Zazi mijn oudste dochter eet kippenvoeten. Mooi om andere cultuur mee te geven aan kinderen.

Zazi mijn oudste dochter eet kippenvoeten. Mooi om andere cultuur mee te geven aan kinderen.

“Weet je wat nu zo grappig is? In Nederland vraag je jezelf nooit af of je er over een jaar nog woont,” beantwoordt Floor haar eigen vraag. “Wij zouden dit avontuur eerst vier maanden aankijken en dan bepalen of we zouden blijven. Ik sprak pas na aankomst in China met enkele Nederlandse ondernemers; zij begonnen meteen te lachen toen ik ze over dit voornemen vertelde. Zij zeiden dat ze dertien jaar geleden ook zo waren begonnen en nu leven ze nog steeds in China!”

Gala mijn andere dochter leert dumplings maken van de ayi.

Gala mijn andere dochter leert dumplings maken van de ayi.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

What do you think? :)