Dim sum of friet? Jennifer Nathalie Mei-Fong de Jong

by CRTV

#31Liyen_Jennifer-2
Foto’s & tekst: Liyen Siaw

Jennifer Nathalie Mei-Fong de Jong (1976) heeft een Duits-Nederlandse vader en een Hongkongse moeder. Ze begon haar carrière als presentatrice en actrice en is vooral bekend van de serie Brutale Meiden/Brutale Moeders die ze samen met Tatum Dagelet presenteerde. In augustus 2000 trouwde ze met Mike Kepel en samen hebben ze een dochter Mila (12). Hoewel Jennifer nu nog af en toe rollen speelt, werkt ze vooral fulltime in haar biologische lunch- en tearoom Sugarless aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam.

Haar motto luidt: “Heb geen spijt van de dingen die je doet, maar spijt van de dingen die je niet hebt gedaan.” Voordat haar oma van haar moederskant op jonge leeftijd overleed, vroeg Jennifer haar of ze alles van de Chinese keuken mocht leren. Helaas is deze kans verlopen.

#31Liyen_Jennifer-1

    • Nederlands of Chinees?
Als ik in Nederland ben, voel ik me heel Nederlands. En als ik in Hong Kong ben, voel ik me ook thuis. Ik ben er al een paar keer geweest voor vakantie en familiebezoek.

    • Stokjes of mes en vork?
Het ligt eraan wat ik eet. Chinees eet ik altijd met stokjes. Van kinds af aan heb ik met stokjes leren eten en dit heb ik ook mijn dochter geleerd.
Lees meer over Sugarless op: http://sugarless.nl/

Ken jij een bekende Chinese Nederlander van wie je wilt weten of hij/zij zich meer Nederlands of Chinees voelt? Stuur dan een e-mail naar magazine@crtv.nl.

Wil je nog meer lezen van CRTV magazine? Word abonnee en je krijgt dit unieke blad thuisgestuurd!

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

One thought on “Dim sum of friet? Jennifer Nathalie Mei-Fong de Jong

  1. Steven Kramers

    Dit heeft geen nieuwswaarde. Zelf had ze in een interview gezegd dat haar Chinese zijde maar een last vond en dat zie je terug in de partnerkeuze.

What do you think? :)