Foto’s & tekst: Fiona Chan
Ga je regelmatig naar de toko voor je boodschappen en ben je bekend met de Aziatische keuken? Dan zullen de volgende ingrediënten je niet onbekend in de oren klinken: Lap Cheong, Ha Mai, shiitake en taro. Dit zijn typisch Chinese ingrediënten om authentieke Chinese gerechten te maken. Combineer deze ingrediënten en je hebt een lekkere pannenkoek met een typische Aziatische smaak.
• “Lap Cheong”(臘腸): Gedroogde Chinese worst gemaakt van varkensvlees. Verkrijgbaar in verschillende vetgehaltes.
• “Ha Mai” (蝦米): Gedroogde garnaaltjes met een unieke smaak en structuur.
• “Dōng Gū” (冬菇): Gedroogde paddenstoel, de smaakmaker van een gerecht. Vaak gebruikt bij vegetarische gerechten.
• “Taro” (芋頭): Taro is een knolgewas en de structuur is vergelijkbaar met die van een aardappel. Sommige mensen krijgen een allergische reactie bij het aanraken van een geschilde taro, zoals jeukende handen. Dus als je van plan bent om deze taro-pannenkoek te maken, gebruik dan handschoenen als je niet zeker weet of je allergisch bent.
Ingrediënten (6 á 8 pannenkoekjes)
450 gram taro (geraspt)
3 tl kippenbouillon(poeder)
Zwarte peper
3 grote el maïzena of een ander soort zetmeel
De volgende ingrediënten toevoegen naar eigen smaak:
Shiitake
Lap Cheong
Ha mai
Lente-uitjes
Wil je nog meer lezen van CRTV magazine? Word abonnee en je krijgt dit unieke blad thuisgestuurd!