All Events

Apr
8
Sun
Lente Fantasie @ Chinees Cultureel Centrum
Apr 8 @ 09:00 – 17:00

LenteFantasieUitnodiging_LenteFantasie Uitnodiging_LenteFantasie (2)

Schilderij van Yide Zhou

Schilderij van Yide Zhou

Schilderij van Xiaoling Huang

Schilderij van Xiaoling Huang

Schilderij van Park Wu

Schilderij van Park Wu

Apr
9
Mon
Lente Fantasie @ Chinees Cultureel Centrum
Apr 9 @ 09:00 – 17:00

LenteFantasieUitnodiging_LenteFantasie Uitnodiging_LenteFantasie (2)

Schilderij van Yide Zhou

Schilderij van Yide Zhou

Schilderij van Xiaoling Huang

Schilderij van Xiaoling Huang

Schilderij van Park Wu

Schilderij van Park Wu

Mar
5
Tue
CinemAsia Film Festival 2019 @ Theatre Kriterion
Mar 5 – Mar 10 all-day

Van 5-10 maart beleeft het CinemAsia Film Festival haar 12de editie in de filmtheaters Kriterion, Rialto, LAB111 en in NEVERNEVERLAND in Amsterdam. Een week lang maak je een filmische reis naar 14 Aziatische bestemmingen: China, Hong Kong, Taiwan, Japan, Korea, India, Indonesië, Maleisië, Singapore, Thailand, de Filippijnen, Vietnam, en ook Canada, de VS en Nederland. Dit jaar tonen we meer Chineestalige fims dan ooit tevoren: maar liefst 20 Chinese producties uit de in totaal 40 films!

Onze kleurrijke mix van prijswinnende blockbusters, art-house films en documentaires biedt betoverende verhalen over liefde, food, familie, comedy, actie, martial arts, horror en meer. Er is voor ieder wat wils.

COMPETITIE PROGRAMMA

The looming storm_lowresThe Looming Storm 暴雪將至 (China)
Regisseur: Dong Yue | Film noir | Mandarijns (Engelse ondertiteling)
Vr 8 maart 19:00-21:00 – Kriterion | Zo 10 maart 16:30-18:40 – Rialto

De provincie Hunan, 1996. Wanneer de lichamen van jonge vrouwen in een kleine stad worden gevonden, vermoedt de politie dat een seriemoordenaar rondloopt. Met grootse ambities besluit Yu Guowei (Duan Yihong), bewaker bij een staatsfabriek, detective te spelen. The Looming Storm is rijkelijk bekroond, o.a. met een Artistic Contribution Award en Best Actor op Tokyo Film Festival, Best New Director bij de Asian Film Awards en 6 Golden Horse nominaties. Dong Yue’s atmosferische, nagelbijtende thriller lijkt misschien op Memories of Murder van Bong Joon-ho, maar hij bevat ook een sleutel moment uit de Chinese geschiedenis, wanneer de door de staat gerunde economie verschuift naar het tijdperk van kapitalistisch-socialisme. Duan Yihong is zinderend als anonieme man, wiens obsessies ervoor zorgen dat hij zijn grip op menselijkheid en gezond verstand verliest.

Tracey_CinemAsia_DSC00847_lowres

Tracey 翠絲 (Hong Kong) | Europese première
Regisseur: Li Jun | Drama | Kantonees (Engelse ondertiteling)
Do 7 maart 19:15-21:42 uur – Kriterion | Za 9 maart 16:45-19:12 – Rialto
Q&A: 7 maart en 9 maart met regisseur Li Jun

Tai Hung’s (Philip Keung) leven lijkt ideaal met een succesvolle onderneming en een geweldige vrouw (Kara Hui). Maar als zijn jeugdvriend overlijdt, wordt hij geconfronteerd met een geheim dat hij al lang bij zich draagt: hij is een vrouw, in het lichaam van een man. Klem tussen zijn taken als familieman en zijn eigen lotsbestemming, worstelt hij met de juiste beslissingen. Jun Li vertelt met dit regiedebuut een krachtig verhaal over identiteit en acceptatie – het is een zeldzaam LHBTQ-drama uit Hong Kong. Boordevol empathie en intellectueel inzicht, blijkt Tracey een baanbrekend filmwerk te zijn van een samenleving waar transgenderkwesties nog taboe zijn. Naast het briljante, met een Golden Horse Award bekroonde spel van Ben Yuen als een oudere transgender operazanger, geeft gevestigd acteur Philip Keung een memorabele performance als bedwongen ziel. 

列印

Long Time No Sea 只有大海知道 (Taiwan)
Regisseur: Heather Tsui | Genre: familie drama | Taal: Mandarijns, Tao Dialect (Engelse ondertiteling)
Do 7 maart 19:00-21:19 | Zo 10 maart 12:00-14:04 – Rialto
Q&A: 7 maart en 10 maart met regisseur Heather Tsui

De op Orchid Island levende Tao zijn inheemse bewoners van Taiwan. Manawei (Pangoyod Si) is een jonge Tao die bij zijn oma leeft, terwijl zijn vader als taxichauffeur op het vaste land werkt. Chung-hsun (Huang Shang-he, Thanatos. Drunk) is een verveelde docent die op het eiland arriveert en een onverwachtse bond smeedt met Manawei en de Tao. Scenarist en regisseur Heather Tsui belicht de positie van de Tao, die rond 3.000 mensen telt en al voor meer dan 800 jaar op Orchid Island thuis is. Zij worstelen met de dynamiek tussen hun traditionele levenswijze en de moderne samenleving. Dit familie vriendelijke drama, gecombineerd met een oog voor etnografisch detail zet deze worsteling haarscherp neer. Hoofdrolspeler Pangoyod Si betovert met zijn spel – bij de Golden Horse Awards won hij de Best Newcomer Award.

Guang_CinemAsia_ Movie Stills_7

Guang 光 (Maleisië) | Europese première
Regisseur: Quek Shio-chuan | Social drama | Mandarijns (Engelse ondertiteling)
Wo 6 maart 13:30-15:01 – Kriterion | Zo 10 maart 21:30-23:01 – Rialto

Regisseur Quek Shio-chuan baseerde deze indrukwekkende debuutfilm op zijn eigen familiegeschiedenis. Zijn persoonlijke connectie met dit onderwerp schemert door in dit simpele, maar ook doeltreffende drama. In Azië kleven meer stigma’s aan autisme dan in Europa. Guang is open over de moeilijkheden die mensen met autisme voorgeschoteld krijgen in samenlevingen waar ze worden gezien als verstandelijk beperkten. Winnaar van drie prijzen op het 2018 Chinese Young Generation Film Forum.


OFFICIELE SELECTIE

Baby 宝贝儿_CinemAsia_lowres

Baby 寶貝兒  (China)
Regisseur: Liu Jie | Social drama | Mandarijns, Nanjing dialect (Engelse ondertiteling)
Wo 6 maart 21:45 – 23:24 – Kriterion | Za 9 maart 12:30 – 14:09 – Rialto

Arthouse-veteraan Liu Jie’s meesterwerk onderzoekt de gevolgen van het Chinese éénkindbeleid, wat de rigiditeit van China’s verzorgingsstaat, discriminatie van vrouwen en gehandicapten blootlegt. In de jaren ‘90 dwong de enorme stijging van in de steek gelaten kinderen (merendeels meisjes of baby’s met gezondheidsgebreken) de overheid om arme gezinnen te betalen om als pleeggezinnen voor hen te zorgen. Een van hen is Jiang Meng (Yang Mi). In het ziekenhuis waar ze werkt, ontmoet ze een babymeisje geboren met dezelfde aangeboren ziekte als zijzelf – als de vader het kind wil laten sterven grijpt zij in. Verwoestend, maar boordevol tedere mededogen, is het onvoorspelbare lot van de baby brandstof voor een werkelijk gepolijste psychodrama.

An elephant sitting still_CinemAsia_大象席地而坐_still

AN ELEPHANT SITTING STILL 大象席地而坐 (China)
Regisseur: Hu Bo | Social Drama | Mandarijns (Engelse ondertiteling)
Do 7 maart 19:30-21:30 en 21:45 – 23:54 – LAB111

Gedurende een etmaal kruisen de paden van vier mensen: een gepeste jongen, een pubermeisje in loopgravenoorlog met haar moeder, een door zijn kinderen op straat gezette gepensioneerde en een straatschoffie geplaagd met schuld over de zelfmoord van zijn vriend. Ze verlangen ernaar de afgelegen stad Mazhouli te bezoeken, waar volgens sagen een olifant roerloos schijnt te zitten, onbekommerd door de manie van alledag.

Hu Bo debuteert hier met een meeslepend filmepos over wanhoop en malaise in een kleine Noord-Chinese stad. Dit is een nihilistisch, treurig drama dat toen het de Fipresci Prijs won op het Berlinale Film Festival door filmcritici is ontvangen als een meesterwerk. Vervolgens versloeg het Zhang Yumou’s Shadow door Beste Film te winnen bij de Golden Horse Awards. Helaas zullen we nooit weten hoeveel meer Hu had kunnen bereiken – de 27-jarige filmmaker pleegde zelfmoord in oktober 2017. Als eerbetoon aan dit grote talent, doneert CinemAsia een deel van de kaartverkoop aan de ouders van Hu Bo.

Wushu Orphans_CinemAsia_剧照1

Wushu Orphan 武林孤兒 (China) | Europese première
Regisseur: Huang Huang | Satirisch drama | Mandarijns (Engelse ondertiteling)
Wo 6 maart 17:15-19:19 uur | Za 9 maart 17:00-19:14 – Kriterion

In Henan, de wieg van de Chinese vechtkunst, staat de grootste wushu-academie van het land. Honderden jongens trainen hier in de hoop om de nieuwe Bruce Lee te worden. Beginnend docent Lu (Noch Jin) arriveert er om Chinese les te geven, maar ontdekt al gauw dat zulke academische onderwerpen de laagste prioriteit hebben. Deze onbedoelde onruststoker bekommert zich als gevolg vooral om een gepeste student die probeert de school te ontvluchten.

Deze winnaar van de Spirit of Asia Award op Tokyo Film Festival is een uitdaging voor de geest en een feest voor het oog, dankzij de prachtig op locatie geschoten beelden van gesynchroniseerde vechtkunst.


Father_CinemAsia_IMG_8614_72

Father 紅盒子 (Taiwan)
Regisseur: Yang Li-chou | Documentaire | Mandarijns (Engelse ondertiteling)
Do 7 maart 17:00-18:42 | Zo 10 maart 14:30-16:12 uur – Kriterion

Chen Hsi-huang is dé meester van traditioneel, Taiwanees handpoppenspel. En leeft Chen nog steeds onder de schaduw van zijn overleden vader, de legendarische Li Tian-lu. Die werd ooit onderscheiden als een “levende staatsschat” door de Taiwanese overheid, en was het onderwerp van The Puppetmaster door Hou Hsiao-hsien. Daarbij verscheen hij in meerdere van Hou’s meesterwerken. Losbrekend van zijn familie begint Chen zijn eigen troupe op 79-jarige leeftijd. Al worstelt hij met leerlingen te vinden die hem kunnen opvolgen en die kunnen omgaan met het gebrekkige culturele beleid van de overheid. Ondanks de kelderende populariteit van zijn levenslange ambacht, is er geen twijfel over mogelijk dat Chen een briljante artiest is van wereldklasse. Zijn performance op het einde van de film zal je overweldigen. Winnaar Best Documentary bij de Golden Horse Awards.


Ala Changso_CinemAsia_文件530_lowres

Ala Changso 阿拉姜色 (China)
Regisseur: Songthar Gyal | Minority familiedrama | Mandarijns, Tibetaans (Engelse ondertiteling)
Zo 10 maart 12:30-14:23 – Kriterion | Zo 10 maart 14:15-16:08 uur – Rialto

Drolma (Nyima Sungsung) verrast haar norse, maar liefdevolle man Dorje (Yungdrung Gyal) met haar plan om op pelgrimstocht te gaan naar Lhasa – een uitputtende, jaar-lange reis. Norbu, haar chagrijnige en opstandige zoon van een vorig huwelijk, staat erop dat hij meegaat. Een emotioneel familiedrama volgt, zelfs wanneer een onthulling iedereen tot in het diepste raakt. Deze Juryprijs en Beste Scenario-winnaar op Shanghai Film Festival van Tibetaanse filmmaker Sonthar Gyal (The Sun Beaten Path) is meditatief en uitmuntend. 

Cities of Last Things_CinemAsia_ 幸福城市_still

Cities of Last Things 幸福城市 (Taiwan)
Regisseur: Ho Wi-ding | Sci-fi mystery drama | Mandarijns (Engelse ondertiteling)
Vr 8 maart 17:00-18:50 | Za 9 maart 13:30-15:20 uur – Kriterion

In het Taiwan van de nabije toekomst is Zhang Dong-ling (Hou Hsiao-hsien veteraan Jack Kao) een voormalig politieagent die over hightech straten slentert op zoek naar wraak en verloren liefde. In het heden is Zhang (Lee Hong Chi) een agent die in zee gaat met corrupte collega’s en een bond smeedt met een zakkenvullende buitenlander. In het verleden ontdekt een criminele tiener (Xie Zhang-yin) dat hij een connectie deelt met de vrouwelijke gangster die op dezelfde nacht als hij gearresteerd is. 

Regisseur Ho Wi-ding vertelt een verhaal van stedelijke zielensmart, terwijl hij in en uit genres glijdt: dystopische sciencefiction, misdaad, mysterie, romance en familiedrama. Deze intrigerende Taiwanese film van vorig jaar won de Platform Prize op Toronto Film Festival. Dings smeulende spel werd bekroond met de prijs voor Best Supporting Actress bij de Golden Horse Awards.


Secrets in the Hot Spring_filmposter

Secrets in the Hot Spring 切小金家的旅館 (Taiwan) | Europese première
Regisseur: Lin Kuan-hui | Komedie | Taal: Mandarijns (Engelse ondertiteling)
Vr 8 maart 21:45-23:37 – Kriterion

Twintig jaar oud en nog steeds een middelbaar scholier, Hsiao-chin (Chang Tinghu) is een nietsnut zonder toekomst. Met de kerstvakantie wordt hij door zijn grootouders om de tuin gelokt en moet hij een bezoek plegen aan het familiehotel dat hij op een dag over zal nemen. Alsof twee maffe klasgenoten meenemen nog niet genoeg is, lopen dingen met deze nachtbrakers ook nog rijkelijk uit de hand, wanneer ze in aanraking komen met het bovennatuurlijke.

Secrets in the Hot Spring is een geestig eerbetoon aan bovennatuurlijke Hong Kong-klassiekers zoals A Chinese Ghost Story. Griezelig, aandoenlijk en met een verrassend hartverwarmend einde wordt deze baldadige komedie versterkt door geliefde Hong Kong-komedianten Mimi Chu en Law Karying (Stephen Chows A Chinese Odyssey). 

Folklore - Nobody_CinemAsia_ Still 1_lowres

Folklore – Nobody亞洲怪談 (Singapore)

Regisseur: Eric Khoo | Horror | Mandarijns, Engels, Maleis, Tamil (Engelse ondertiteling)
Vr 8 maart 23:59-01:53 – Kriterion

In Nobody, ontdekt Chinese migrantwerker Peng (Li Weng Chang) het levenloze lichaam van een jonge vrouw bij wie een spijker door de achterkant van haar nek is geslagen. Pengs instinctieve goede daad roept onbedoeld een pontianak op bij het bouwterrein waar hij werkt. Een pontianak is in Malay bijgeloof van een vrouwelijke geest die aast op mannen door hun maag met scherpe nagels te verscheuren en daarna hun organen te verslinden. Singaporese auteur Eric Khoo (Mee Pok Man, Ramen Teh) gebruikt deze legende om mannelijk seksueel geweld te verwerpen, en om een onderbelichte kant van een van ’s werelds meest armoedige steden te tonen: een buitenlandse onderklasse die nooit het resultaat ziet van diens harde werk. 

Cek Toko Sebelah_filmposter

CEK TOKO SEBELAH 照看隔壁店  (Indonesië) | Europese première
Regisseur: Ernest Prakasa | Diaspora comedy | Indonesisch (Engelse ondertiteling)
Wo 6 maart 19:15-21:12 | Zo 10 maart 18:30-20:27 – Kriterion  

Erwin (Ernest Prakasa), de gedreven tweede zoon uit een Chinees gezin, moet van zijn vader Koh A-fuk (Chew Kin Wah) de eenmanszaak overnemen. Bij zijn oudere broer Yohan (Dion Wiyoko) komt het over alsof hij niet als capabel genoeg wordt gezien voor dit werk, een flinke teleurstelling van de eerstgeborene in elk Aziatisch gezin. Door deze broederspanning worden oude koeien uit de sloot gehaald, waaronder de opofferingen van hun moeder en het historische uitwissen van etnische Chinezen. 

De zelfspottende humor over het zijn van een etnische en religieuze minderheid in een voornamelijk Islamitisch land kwam niet voor in het register van een oudere generatie Chinezen. In het huidige populistische klimaat is hier bewonderingswaardige openhartigheid voor nodig. Ernest Prakasa drukt op precies de juiste knoppen met zijn vermakelijke, maar ook provocerende observaties over identiteit, diversiteit en familiewaarden. 

The Memory of Water_CinemAsia

The Memory of Water 珍摩露與蒸魚 (Hong Kong) | Short | Europese première
Regisseur: Mary Stephen | Diaspora | Taal: Kantonees (Engelse ondertiteling)
Zo 10 maart 12:30 – Kriterion

Melanie, een uit Parijs afkomstige filmmaker, keert terug naar haar geboorteplaats Hong Kong en raakt verstikt in een romantische fantasie. Stephen legt de diaspora-ervaring uit als een originele “molecuul” die na generaties aan vermenging alsnog niet gewist kan worden.

OISHII ASIA
‘Oishii’ is het Japanse woord voor ‘lekker’. Om de culinaire traditie van foodfilms en de CinemAsia Food Bazar op het festival voort te zetten, introduceert CinemAsia de nieuwe sectie OISHII ASIA die je een uitgebreide food- en filmervaring biedt waar je van gaat watertanden!

De foodfilms tijdens deze editie geven een inkijk in vier verschillende nationale cuisines: de openingsfilm Aruna & Her Palate (Indonesie 2018), Little Forest (Zuid-Korea 2018), A Tale of Samurai Cooking (Japan 2013) en CinemAsia’s slotfilm The Lady Improper uit Hong Kong.

The Lady Improper 非分熟女_蔡卓妍_吳慷仁

The Lady Improper 非分熟女 (Hong Kong) | Slotfilm | Europese première
Regisseur: Jessey Tsang Tsui-shan | Sensual drama, food | Kantonees (Engelse ondertiteling)
Zo 10 maart 19:00-21:30 – Kriterion
Q&A: 10 maart met regisseur Jessey Tsang Tsui-shan, prijsuitreiking + sluitingsceremonie.

Siu Man (Charlene Choi) probeert de dag door te komen als gynaecoloog, terwijl ze haar met de post bezorgde dildo probeert te verbergen voor collega’s. Haar huwelijk is ingestort na een uitgebleven seksleven. Wanneer haar vader (legendarische actie ster Lau Wing) in het ziekenhuis belandt, moet ze noodgedwongen zijn cha-chaanteng (restaurant) overnemen. Maar hoe kan Siu Man, die voorheen nooit de keuken in mocht, haar vaders specialiteiten nabootsen? Ze krijgt hulp van Chia-hao (Wu Kang-jen), een aantrekkelijke, in Parijs opgeleide cordon blue-chef.

Hong Kong mag dan wel een moderne, kosmopolische stad zijn, maar de ouderwetse normen van Confucius zijn hardleers. Jessey Tsangs onafhankelijke film duikt in de seksfobie en vrouwelijke onderdrukking – onderwerpen die vaak vermeden worden in Aziatische samenlevingen. De film is ook een liefdesbrief aan de Hongkongse cuisine.


CINEMASIA FILMLAB 2019
Dit is het talentontwikkelingsprogramma van CinemAsia waarin aspirant filmmakers met een Europees-Aziatische achtergrond de kans krijgen om hun persoonlijke verhalen onder professionele begeleiding tot korte films te realiseren. 

Carve Out_Poster_Web(v)

Carve Out (Nederland, 2019) | CinemAsia FilmLAB | Wereldpremière
Regisseurs: Ami Tsang, Fay Teo | Documentaire | Mandarijns, Kantonees, Nederlands, Engels (Engelse ondertiteling)
Za 9 maart 15:30-17:15 – Kriterion
Q&A: 9 maart met regisseurs Ami Tsang en Fay Teo

Food sculpturing speelt een grote rol in de geschiedenis van de Chinese keuken. Erkend als een belangrijke inheemse kunst, wordt er in Nederland een heel ander verhaal verteld. Ooit het kroonjuweel van elk gerecht in Chinese restaurants, nu verdwijnen voedselsculpturen langzaam aan en dreigt het ambacht uit te sterven.

Na tientallen jaren hun snijmessen opzij te hebben gelegd, worden de geïmmigreerde food sculptors Chen Mo en Awan opnieuw aangespoord om hun vaardigheden aan het werk te zetten. Kunstenaars Ami en Fay nodigen de meesters uit om de toekomst van food sculpturing in Nederland opnieuw te visualiseren, vanuit een geheel nieuwe invalshoek.

LGBTQ

first night nerves
First Night Nerves 八個女人一台戲 (Hong Kong)

Regisseur: Stanley Kwan | Drama | Kantonees, Mandarijns ((Engelse ondertiteling)
Di 5 maart 21:30-23:10 | Za 9 maart 15:00-16:43 – Kriterion

De ogen zijn gericht op het stadhuis van Hong Kong, wanneer de laatste repetitieweek van Two Sisters, een theaterproductie met de rivaliserende actrices Yuan Xiuling (Sammi Cheng, een van Johnnie To’s favoriete actrices) en He Yuwen (Gigi Leung, Sylvia Chang’s Tempting Heart) begint. Wanneer deze twee drama queens niet kibbelingen over hun hoeveelheid tekst of de roddelbladen, zijn ze overladen met persoonlijke problemen.

Stanley Kwan (Rouge en Centre Stage), keert na een hiaat van 19 jaar terug naar zijn geboortestad met een heerlijk verhaal van achter-de-schermen-onrust. Met een overvloed aan diva’s in cameo’s onderzoekt Kwan de diepere onzekerheden van een industrie die vooral onvergeeflijk is jegens vrouwen. Kwan bewijst ook dat hij een van de beste actriceregisseurs is in Hong Kong, door zinderend spel te halen uit Bai Baihe (Monster Hunt) als Yuans lesbische steun en toeverlaat.

Dear Ex 誰先愛上他的 (Taiwan)

Regisseur: Hsu Chih-yen, Mag Hsu | Family dramedy | Mandarijns (Engelse ondertiteling)
Wo 6 maart 12:45-14:35 – Kriterion

Geïnspireerd door personages uit het echte leven, is deze onderhoudende dramatiek een triomfantelijke promotie voor Taiwan’s progressieve mars naar gelijkheid in huwelijksrechten. Na de dood van professor Zhengyuan wordt zijn vrouw Sanlian woedend als ze erachter komt dat zijn verzekeringsgerechtigde mannelijke minnaar Jay is. Het wordt nog rommeliger als de tienerzoon van Sanlian naar Jay’s huis verhuist. 

Awardwinnende TV-schrijver Mag Hsu’s script verbindt foutieve maar sympathieke personages tot een intrigerende knoop van aangrijpende geheimen en onvoorspelbare emoties. Co-regisseur Kidding Hsu verrijkt het verhaal met geanimeerde scènes en coole muziek die Taipei in een hip, gek licht laten zien. De film schitterde tijdens Taipei Film Festival en werd bekroond met de prijzen voor Best Narrative Feature, Audience en Best Performer. 


The rib_CinemAsia

The Rib 肋骨 (China)
Regisseur: Zhang Wei | social drama | Mandarijns (Engelse ondertiteling)
Do 7 maart 17:30-18:58 uur | Zo 10 maart 16:30-18:08 uur – Kriterion

Huanyu (Yuan Weijie) is een transvrouw die in China een geslachtsoperatie wil ondergaan. Om dat te krijgen moet ze echter eerst de toestemming van haar Christelijke vader (Huang Jingyi) krijgen. Zijn intieme parochie ziet dit als een zonde of ziekte die kan verdwijnen met gebed, wat leidt tot een spirituele crisis voor zowel ouder, als kind.

China heeft redelijk progressieve rechten wat transgenders betreft, maar de publieke opinie is nog niet up-to-date. The Rib is onthaald als de eerste Chinese lange speelfilm die transgenders als onderwerp behandelt. Het biedt ook een zeldzaam en onthullend beeld over de Christelijke gemeenschappen van China, die onder precaire omstandigheden overleven. Al is dit vooral een intens ouder-kind verhaal, gevoed door de druk van een samenleving die nog in de ban is van de patriarchaal gedachtegoed en Confuciaans moraal. 

Turning 18_filmposter horizontal

Turning 18 未來無恙 (Taiwan)
Regisseur: Ho Chao-ti | Coming-of-age documentaire | Mandarijns (Engelse ondertiteling)
Wo 6 maart 15:15-16:45 uur – Kriterion

Chen en Pei, twee inheemse Taiwanese tienermeisjes, komen uit gebroken gezinnen. Chen zorgt voor negen broers en zussen en een dronken moeder. Ze vindt heil in Taekwondo, en de droom om ooit te vertrekken. Pei leeft met haar vriendje om van haar gewelddadige familie af te zijn. De meisjes ontmoeten elkaar tijdens een zomerstage, maar als ze op hun 18e verjaardag afstevenen, gaan hun levens weer tegenovergestelde richtingen op.

Turning 18 toont een puur coming-of-age-verhaal, terwijl het ook de armoede in ruraal Taiwan adresseert, naast LHBTQ-rechten en seksueel misbruik. Ondanks hun huiveringwekkende ervaringen, toont een speciale moeder-dochter band ook wat voor een moed er nodig is om te veranderen en geluk na te streven.

Naast film organiseert CinemAsia ook diverse nevenactiviteiten met kunst, food en het CinemAsia Industrieprogramma met o.a. masterclasses met vele internationale gasten.

CINEMASIA FILM FESTIVAL 2019 LOCATIES
Kriterion: Roetersstraat 170, 1018 WE Amsterdam
Rialto: Ceintuurbaan 338, 1072 GN Amsterdam
LAB111: Arie Biemondstraat 111, 1054 PD Amsterdam
NEVERNEVERLAND: Frans de Wollantstraat 84, 1018 SC Amsterdam

Meer weten? Ga voor het complete aanbod en ticket sales naar: cinemasia.nl

CinemAsiaFilmFestBlack

What do you think? :)