Chinees Nieuwjaarsconcert 2016 – Guangdong National Music Orchestra

by CRTV

GuangDong National Music Orchestra

In de aanloop naar het Chinees Nieuwjaar, organiseert Chinese Vereniging Fa Yin met ondersteuning van de Chinese Ambassade in Nederland en Dutch Culture op dinsdag 2 februari in Theater de Meervaart in Amsterdam het Chinees Nieuwjaarsconcert 2016 Guangdong National Music Orchestra, één van de meest prominente volksmuziek ensembles uit China, die voor het eerst te zien is in Nederland. Aan de hand van traditionele Guangdong volksmuziekstukken luiden zij het Chinese Nieuwjaar in.

Guangdong National Music Orchestra
Sinds 2002 zet Guangdong National Music Orchestra zich in voor het promoten van de Zuid-Chinese volksmuziek en het ontwikkelen van Cantonese, Chaozhou en Handiao muziek. Het ensemble heeft een repertoire van meer dan 1500 stukken en brengt verschillende generaties muzikanten bij elkaar; van senior professionals tot excellente jonge muzikanten van de negen muziekconservatoria in China.

Guangdong National Music Orchestra is een gerespecteerd muziekensemble, die met zijn composities, arrangementen en uitvoeringen meerdere belangrijke muziekprijzen in China en daarbuiten heeft gewonnen. Ook de leden van het ensemble hebben verschillende prestigieuze muziekprijzen op zak. Bovendien werkt het ensemble samen met gerenommeerde dirigenten en muzikanten uit China.

Op dinsdag 2 februari is dit vooraanstaande Chinese volksmuziek ensemble voor het eerst in Nederland te bewonderen in Theater de Meervaart tijdens het 2016 Chinees Nieuwjaarsconcert.
Het ensemble brengt, gekleed in prachtige Chinese kostuums en met hun traditionele Chinese instrumenten zoals de Pipa, Erhu en de Suona, de traditionele klanken van de zuidelijke provincie ten gehore en neemt het publiek mee op een muzikale reis langs de bijzondere plekken in de provincie Guangdong.

Kaartverkoop is gestart en verkrijgbaar via www.meervaart.nl. Kaarten kosten €27,50 per persoon.

Dit concert is onderdeel van de Europese tournee van de Guangdong National Music Orchestra langs Italië, Nederland en Spanje.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

What do you think? :)