Film The Coffin in the Mountain

by CRTV

Op woensdag 24 juni vertoont CinemAsia opnieuw haar prijswinnaars van dit jaar in Kriterion Amsterdam. De avond start met de briljante Chinese zwarte komedie film THE COFFIN IN THE MOUNTAIN, die na Taipei en Venetië ook in Amsterdam werd geprezen met de CinemAsia Juryprijs 2015 als “een film die zijn publiek verovert”. Naast de filmvertoningen is er ook de mogelijkheid om heerlijk Aziatisch te eten. 

The Coffin in the Mountain (China 2014) van Yukun Xin
THE COFFIN IN THE MOUNTAIN is een gitzwarte en gelaagde whodunit (‘who has done it’-detective) met neo-noir elementen, die zich afspeelt in de duistere bossen op het platteland van China. In de black comedy wordt op rauwe en humoristische wijze het verhaal van een moord verteld vanuit meerdere perspectieven.

Op volkomen natuurlijke wijze beweegt de film zich tussen personages en verschillende tijdslijnen; gaandeweg ontstaat een overtuigend en gelaagd beeld van het leven in een kleine gemeenschap, waar de inwoners elkaar nauwkeurig observeren en men in een aantal gevallen op hetzelfde moment elkaars vriend én vijand is”, aldus de CinemAsia Jury 2015 bestaande uit de Nederlandse filmmaker Jean van de Velde, de Koreaanse producent Oh Jung-wan, en de Nederlandse filmjournalist Berend Jan Bockting.

Taal: Chinees gesproken, Engels ondertiteld.

The coffin in the mountain

Food & Film
Niet alleen je visuele zintuigen, maar ook je smaakpupillen komen tot hun recht bij CinemAsia. Rice & Spice Asian Deli serveert op dezelfde avond heerlijke Aziatische tapas.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

What do you think? :)