Film Black Coal

by CRTV

Black Coal

Why would you like to watch this film? Leave your comments here to win free tickets!

Vanaf 8 januari in de bioscoop!
Black Coal, de moderne film noir van Diao Yinan, werd in Berlijn bekroond met de Gouden en een Zilveren Beer.

1999, Noord-China. Rechercheur Zhang Zili raakt ernstig gewond tijdens het werken aan een mysterieuze moordzaak. Hij wordt geschorst en neemt een baan aan als bewaker in een fabriek.

Vijf jaar later slaat de moordenaar weer toe. Zhang is vastbesloten de zaak op te lossen met de hulp van een voormalige collega. Hij ontdekt dat alle slachtoffers een connectie hebben met een jonge vrouw die in een wasserij werkt. Zhang doet zich voor als een klant om haar te observeren en wordt gaandeweg verliefd op haar. Op een koude winterdag doet hij echter een afschuwelijke ontdekking. Zijn leven is in gevaar en hij realiseert zich dat het niet eenvoudig is schuld en onschuld te scheiden.

Black Coal is een eerbetoon aan de klassieke film noir uit Hollywood. Liao Fan en Gwei Lun Mei spelen de hoofdrollen in de derde speelfilm van Diao Yinan (Night Train, Uniform), die in Berlijn werd bekroond met de Gouden Beer voor beste film en Zilveren Beer voor beste acteur.

Variety: “The spirits of Raymond Chandler en James M. Cain course through Black Coal, a bleak powerful, carefully controlled detective thriller in which there are no real heroes or villains.”

The Hollywood Reporter: “Perhaps the most innovative of the Chinese films creating buzz in Berlin, Black Coal is a salute to the classic Hollywood film noir, an exciting stylistic tour-de-force.”

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

What do you think? :)