Foto’s Samen Chinees Nieuwjaar Vieren

by CRTV

_POR0013

Tekst: Fiona Chan, Foto’s: Kenny Nagelkerke

Chinees nieuwjaar is een feest van samen zijn en samen delen. In Amsterdam is dit jaar het Jaar van het Schaap feestelijk ingeluid in restaurant Sea Palace. Met de traditionele drakendans werd het feest geopend. De heer Bin Yu  van de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers opende zijn speech met als kern “Onderling de banden versterken” tussen de Nederlandse en Chinese gemeenschap. De avond werd gevuld met muziek en natuurlijk lekker eten.

Verschillende gerechten werden gepresenteerd met symbolische namen als Buddha’s Delight, drie zeehelden van Qinhuai, dronken kip en nog heel veel meer. Nederlandse topchefs als Robert Kranenborg, Ron Blaauw en Julias Jaspers werden uitgenodigd om deze symbolische gerechten te proeven. Ook Steven van Weyenberg en Erik Ziengs, beide leden van de Tweede Kamer, hebben in de keuken samen met de Chinese koks dumplings ‘jiaozi’ staan vouwen. De avond werd afgesloten met een toast voor de Chinese topchefs die deze prachtige en heerlijke gerechten hebben bereid.

Tot en met 1 maart kan het publiek bij deelnemende Chinese restaurants ‘Samen Chinees Nieuwjaar Vieren’.

_POR0008 _POR0004 _POR0014

_POR0244 _POR0241 _POR0233 _POR0345

_POR0212 _POR0187 _POR0169 _POR0167 _POR0149 _POR0220 _POR0201 _POR0132 _POR0130 _POR0127

_POR0072 _POR0069 _POR0039

_POR0106 _POR0079 _POR0092 _POR0075 _POR0027

_POR0197 _POR0371 _POR0365 _POR0288 _POR0286 _POR0280 _POR0279 _POR0268 _POR0250

_POR0207 _POR0205 _POR0125 _POR0115 _POR0111 _POR0099 _POR0095 _POR0025 _POR0023 _POR0022

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

What do you think? :)