Een lekker bakje noedels – Gebakken rijstnoedels met rund 乾炒牛河

by CRTV

Gebakken rijst noedels met rund-crtv

Foto & tekst: Fiona Chan

In een dim sum restaurant hoef je niet de gerechten uit je hoofd te leren. Je hoeft alleen maar het nummertje te onthouden. Tenminste, zo bestellen mijn vrienden die geen Chinees spreken. Simpelweg de nummertjes onthouden of om je heen kijken, want de lekkerste gerechten staan vaak nooit op de kaart met foto’s. Dit is één van de gerechten die onder het kopje noedels staat: gebakken rijstnoedels met rund. Er zijn verschillende combinaties, maar de meest bekende en waarschijnlijk ook de meest bestelde is de combinatie met rund. De gebakken rijstnoedels met rund is één van mijn favoriete noedelsgerechten, simpel maar erg lekker. Dus laten we het thuis proberen te maken.

In een dim sum restaurant gebruiken ze dikke rijstnoedels. Ik heb dunne noedels gebruikt, omdat ik deze nog had liggen in mijn kast. Uiteraard is het voor het maken van dit recept niet belangrijk of je dikke of dunne rijstnoedels gebruikt.
Goed om te weten:
– Donkere sojasaus gebruik je meer voor de kleur dan de smaak. Teveel donkere sojasaus zal je gerecht bitter maken.
– Gekookte rijstnoedels niet te lang laten staan, want dan worden ze hard.
– Er zijn twee type rijstnoedels: verse en droge rijstnoedels. Voor dit gerecht raad ik aan om droge rijstnoedels te gebruiken, want verse rijstnoedels zijn erg breekbaar en plakken erg aan elkaar.
– Alle ingrediënten zijn te koop in toko’s en/of supermarkten.

ingredienten-crtv
Ingrediënten:
500 gr rijstnoedels (droge)
150 gr rund (in dunne plakjes gesneden)
Halve ui in stukjes gesneden
130 gr taugé
Een klein beetje gember en lente-ui

Marinade:
2 ½ tl lichte sojasaus
¼ tl donkere sojasaus
1 tl maïzena
¾ tl suiker
2 tl water

Saus:
2 lepels lichte sojasaus
1 lepel donkere sojasaus
1 tl suiker
Snufje zout

Wil je weten hoe dit recept gemaakt wordt? Dit kun je lezen in de CRTV Magazine.

Wil je nog meer lezen van CRTV magazine? Word abonnee en je krijgt dit unieke blad thuisgestuurd!

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

What do you think? :)