Boek ‘Een gouden week van gietijzer’

by CRTV

Een gouden week van gietijzer

Onbevangen verwondering over de Chinese cultuur, maatschappij en geschiedenis

Uitgeverij Palmslag heeft ‘Een gouden week van gietijzer’ uitgebracht, het debuut van de in China wonende en werkende universitair docent Alex van Egmond. In zijn boek brengt Van Egmond de columns samen die hij schreef voor het tweemaandelijkse CRTV magazine. Of het nu gaat over een Chinese wielrenner die ploetert in Noord-Frankrijk, een messenmaker op een gebombardeerd eiland, of een Nederlandse dichter die naar Chinese romantiek verlangt, altijd worden de gebeurtenissen beschreven vanuit het perspectief van een onbevangen onderzoeker. ‘Een gouden week van gietijzer’ (ISBN 978-94-917730-3-7) kost 12,50 euro en is te koop in de boekhandel of in de webwinkel.

De onbevangen blik van Van Egmond geeft hem de mogelijkheid om verder te kijken en vooral om verder te vragen. Want waarom is alcohol zo’n sterke vriendenmaker in China en waarom gaat de Chinees zo kwistig om met verpakkingsmateriaal? Hoe komt het dat Taiwan geen provincie van Nederland is en zou de Chinese keuken werkelijk zo onovertroffen zijn als men denkt? Deze wonderlijke vragen en meer worden met een kwinkslag behandeld.

Verwonderen
Verwondering is dan ook, naast de Chinese cultuur, maatschappij en geschiedenis, de gemene deler van ‘Een gouden week van gietijzer’. Want zeg nu zelf, in een opkomende wereldmacht als China, met enorme contrasten tussen traditie en moderniteit, valt er nog genoeg te verwonderen. Of zoals de auteur het zelf verwoord: China is als gietijzer met een verguld buitenkantje.

Boekpresentatie
‘Een gouden week van gietijzer’ wordt op vrijdag 28 juni officieel gepresenteerd bij CRTV magazine in Amsterdam.

Locatie: Pakhuis De Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Tijd: vrijdag 28 juni om 20.00 uur
Toegang: € 5,- (inclusief drankje en hapje) betaling aan de zaal

De auteur
Alex van Egmond (1976) studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Leiden, waarna hij zijn passie voor China achterna reisde en ging werken in Beijing als universitair docent Nederlands. Maandelijks schrijft hij – o.a. voor CRTV magazine en Neerlandia/Nederlands van nu – met veel aandacht voor detail over zijn vaak frappante belevenissen in de Chinese samenleving.

Wil je nog meer lezen van CRTV magazine? Word abonnee en je krijgt dit unieke blad thuisgestuurd!

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

2 thoughts on “Boek ‘Een gouden week van gietijzer’

What do you think? :)