CinemAsia Film Festival 2015 opent met Jean-Jacques Annaud’s ‘The Last Wolf’

by CRTV

Op woensdag 1 april 2015 opent de 8e editie van het CinemAsia Film Festival met de Nederlandse première van THE LAST WOLF van gerenommeerd regisseur Jean-Jacques Annaud. De Franse regisseur van onder andere THE BEAR en SEVEN YEARS IN TIBET, werd gevraagd het beroemde Chinese boek ‘Wolf Totem’ van Lü Jiamin te verfilmen vanwege zijn grote staat van dienst als regisseur en zijn ervaring met filmen met dieren. De film ging 19 februari 2015 succesvol in China in première tijdens de viering van het Chinese nieuwe jaar.

The Last Wolf

In THE LAST WOLF vertrekt de jonge student Chen Zhen vanuit Beijng naar Binnen-Mongolië om daar een nomadenstam te onderwijzen. Maar het blijkt Chen zelf te zijn die nog heel wat te leren heeft over leven in deze harde maar adembenemende wildernis. En over het meest gevreesde en gerespecteerde wezen van de steppe: de wolf. Hij leert hoe belangrijk de rol van de wolven is in het leven van de nomaden. Gefascineerd door hun listigheid, hun kracht en hun woeste schoonheid, vangt Chen Zhen een wolvenwelp om het te temmen. Maar de Han Chinezen zien de wolven als een bedreiging en een beleidsofficier beslist alle wolven uit de regio uit te roeien.

CinemAsia Film Festival is bijzonder trots THE LAST WOLF als openingsfilm te vertonen. De film laat zien wat de mogelijkheden zijn van een samenwerking tussen toptalenten uit Azie en Europa. Het brengt de verhalen en vaardigheden van beide culturen samen en dit heeft geresulteerd in een krachtig cinematografische werk.
CinemAsia Film Festival geeft het Nederlandse publiek en filmindustrie een breed beeld van de hedendaagse Aziatische cinema met zowel nieuwe films die grote populariteit in Azië genieten als films met een sterke artistieke visie. Naast cultuur en entertainment biedt zij ook een platform voor Nederlands-Aziatische mediamakers.

THE LAST WOLF zal op vrijdag 1 april 2015 het festival feestelijk openen. De film wordt dit voorjaar uitgebracht in de Nederlandse bioscopen door distributeur Cinéart.

Het CinemAsia Film Festival vindt plaats van 1 t/m 6 april 2015 in Kriterion, Amsterdam en tijdens de CinemAsia on Tour in Eindhoven (10-12 april, in NATLAB Plaza Futura), Den Haag (18 april in Filmhuis Den Haag) en Rotterdam (19 april in WORM).

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

What do you think? :)